Yhdysvallat Häviää Brasilialle Confederations Cup -finaalissa - Matador Network

Image
Image
Image
Image

Myyjä myy Brasilian liput ennen sunnuntain finaalia. - Kuva: Axel Buhrmann / Feature Photo: fabianoofficial.com

Yhdysvallat esiintyy, mutta ei voi toimittaa "mekkoharjoittelua" maailmancupille.

US NARROWLY hävisi Brasilialle sunnuntain konfederaation Cupin finaalissa Johannesburgissa, kun toisen puoliajan paluun jälkeen viisinkertaiset maailmanmestarit nousivat voittoon 3-2.

Brasilialle voitto oli odotettu tulos epäonnistuneessa marssissa, joka sisälsi 3-0-voiton Yhdysvaltoja vastaan ryhmäpelissä.

USA: lle se oli epätodennäköisen turnauksen loppumisen loppu, jota korosti keskiviikon voitto ykkössijalla olleesta Espanjasta. Huolimatta pettymystappiosta, toisen sija on kaikkien aikojen paras Yhdysvaltain miesten joukkueelle FIFA-kilpailussa.

"Tunne on sekoitus suurta pettymystä, mutta myös suurta ylpeyttä", sanoi Yhdysvaltain päävalmentaja Bob Bradley.

Yhdysvaltain miehet menivät puoliaikaan uskomaton 2-0-johto. Clint Dempsey teki ensimmäisen maalin 10. minuutilla, saatuaan ristin Jonathan Spectorilta turnauksen kolmanteen maaliin. 17 minuuttia myöhemmin Charlie Davies lähetti matalan ristin Brasilian puolustuksen taakse Landon Donovanille, joka viimeisteli sen heikosti ja kovasti. Sillä välin, tähti 45 minuutin päässä maalivahti Tim Howard piti brasilialaiset pisteet.

Tämä oli hetki nauttia Yhdysvaltain jalkapallohistoriasta. Kun Espanja oli jo lyöty, vaikutti siltä, että Yhdysvallat oli tekemässä ihmettä ruoholla.

Image
Image

Kuva: fabianoofficial.com

Brasilian palaaminen ei kestänyt kauan. 38 sekuntia toisella puoliajalla Luis Fabiano teki maalin, joka jättänyt sokaistun Howardin ilman mahdollisuuksia. 15 minuuttia myöhemmin USA säästi maalin Kaka-otsikosta, joka ylitti selvästi maalilinjan, ennen kuin Howard laukoi sen.

Vastaamaton puhelu ei faze Brasiliaa, ja he jatkoivat jatkuvaa painetta kentän molemmin puolin. Huolimatta Howardin ja Yhdysvaltojen puolustuksen muutamasta erinomaisesta pelastuksesta, Kaka-pelaajan keskitys tuli lopulta kohti Fabianoa, joka suuntasi pallon taaksepäin.

Voittovoitto tuli 10 minuuttia myöhemmin, kun brasilialainen kapteeni Lucio laukoi kulmapotkun.

Jopa pettyneenä luopumiseen 2-0-johdosta, yhdysvaltalaiset miehet voivat pitää päänsä korkealla siirtyessään heinäkuun CONCACAF Gold Cupiin ja seuraavaan World Cup karsinnoille. Tämä oli yhdysvaltalainen joukkue, joka edusti itseään ja CONCACAFia suurella tavalla lyömällä Espanjaa ja tekemällä peli finaaliin.

Kannattaa jopa tehdä retki Etelä-Afrikkaan vuonna 2010: jos viime viikolla on indikaattoria, Yhdysvaltain joukkue saattaa vihdoin olla valmis melua maailmancupissa.