Vancouverin Olympialaisten Kierros: Viikko 1 - Matador-verkosto

Image

Kuva Adrian 8_8

On kulunut viikko Vancouverin talviolympialaisten 2010 avajaisiin. Jos joudut liukumaan televisiosta pois tärkeiden asioiden hoitamiseksi (kuten suihkussa), tässä on joitain otsikoita, jotka olet saattanut unohtaa.

-Pelit alkoivat surullisessa merkityksessä Georgian lugerin Nodar Kumaritashvilin kuoleman seurauksena, joka kuoli harjoittelujakson aikana lyödessään päänsä terästukeen. NBC kielsi hänen onnettomuutensa graafisen videon sen jälkeen, kun jotkut ihmiset kysyivät, onko verkon eettisyyttä ilmaista sitä.

–Saksalainen Tatjana Huefner voitti kullan naisten kaksinpelissä kamanuudessa; Australian Nina Reithmayer tuli toiseksi ja Saksan Natalie Geisenberger kolmanneksi.

-Maelle Ricker otti kultaa lumilautailuradalla, ja hänestä tuli ensimmäinen kanadalainen nainen, joka voitti kultamitalin kotiolympialaisissa. Ranskalainen Deborah Anthonioz voitti hopean ja sveitsiläinen Olivia Nobs pronssin. Amerikkalainen Lindsey Jacobellis, joka oli suosikki voittaa kultaa, ei edes päässyt neljännelle.

Image
Image

Kuva: Brooks Elliott

–Määrien muutos miesten biatalonin aikana sai yhdeksänkertaisen norjalaisen olympiamitalisti Ole Einer Bjoerndalenin putoamaan 17. sijalle. Ranskan Vincent Jay otti kullan, norjalainen Emil Hegle Svendsen kertoi hopeasta ja Kroatian Jakov Fak otti pronssin.

-Japanin Aya Yasuda hylättiin kamanistusta "ylipainon" vuoksi. Varusteiden lisäpaino ja virheellinen lasku aiheuttivat hänelle vähemmän kuin kiloa ylittävän kappaleen rajan.

–Etelä-korealainen Sang-Hwa Lee voitti kullan naisten 500 metrin nopeudessa, lyöden saksalaista maailmanennätystä, Jenny Wolfa. Kiinan Wang Beixing otti pronssin. Toinen eteläkorealainen, Tae-Bum Mo, otti kullan hänen 21. syntymäpäivänsä pidetyssä miesten kisassa.

–Kiinassa hallitsi parin taitoluistelua, Shen Xue ja Zhao Hongo ottivat kultaa ja Qing Pang ja Jian Tong ottivat hopeaa. Entiset maailmanmestarit Aliona Savchenko ja saksalainen Robin Szolkowy voittivat pronssin.

-Evan Lysacek voitti kullan miesten taitoluistelussa. Hänestä tuli ensimmäinen amerikkalainen, joka on tehnyt niin Brian Boitanon jälkeen vuonna 1988. Venäjän Evgeni Plushenko ja Japanin Daisuke Takahashi ottivat hopean ja pronssin.

–Sveitsin hiihtäjät tuovat kultaa. Hiihtäjähyppääjä Simon Ammann otti ensimmäisen kullan lauantaina, jota seurasi ensimmäisen kerran olympialainen Dario Cologna, joka voitti maanantaina freestyle-maastohiihdon. Didier Defago voitti miesten alamäkeen kisan aikaisemmin samana päivänä.

–Kanadan naisten jääkiekkojoukkue on sulkenut vastustajansa voittojen kanssa, kuten 18-0 Slovakiaa vastaan, 10-1 Sveitsiä vastaan ja 13-1 Ruotsi vastaan. Heidän voitonsa kohtaa kritiikkiä, ja jotkut maat sanovat, että kanadalaisten tulisi olla armoisemmat vastustajien kanssa, jotta he eivät lannista muita joukkueita.

Image
Image

Kuva Brendan Lally

–Kanadan miesten jääkiekkojoukkue pääsi hyvään alkuun, voittaen tiistaina Norjan 8-0.

-Latvian Haralds Silovs teki historian kilpailemalla kahdessa eri tapahtumassa yhdessä päivässä. Silovs luisteli miesten 5000 metrin matkalla Richmondin pitkällä radalla, pääsi sitten neljänneksi lyhyen radan B-finaaliin Vancouverin Tyynenmeren Coliseumissa.

– USA johtaa viittä kultamitalia. Eniten yllättävää voittajaa oli hiihtäjä Lindsey Vonn, josta tuli ensimmäinen amerikkalainen, joka voitti kultaa naisten alamäessä, huolimatta säärvauriosta, joka tapahtui vain kaksi viikkoa ennen ottelua. Moguls-hiihtäjä Hannah Kearney voitti naisten vapaauinnissa voittamalla kanadalaisen Jenn Heilin, joka voitti vuonna 2006 ja odotettiin voittavan uudelleen.

Miesten tapahtumissa Shani Davis otti kultaa 1000 metrin nopeudella, kun taas Seth Wescott voitti miesten lumilautailun. Lumilautailija Shaun White voitti puoliputkikilpailussa, mutta odotti voitonsa saavuttavan uusimman tempun, Double McTwist 1260, voittamisen.