Taivaan Ja Helvetin Kautta: Ultramaratonit, Jotka Ylittävät Ihmisen Rajat - Matador Network

Image
Image
Image

Kuva: H Dragon

Tämän vuoden heinäkuussa kaksi maailman äärimmäisimmistä jalkareiteistä ajaa juoksijoita kykyjensä reunaan - ja sen ulkopuolelle.

VASTAEN YSTÄVÄT KATSEEN YSTÄVÄT maratonin harjoitteluun, voin vakuuttaa, että en pystynyt ajamaan yhtäkään. Vain ajatus juoksemisesta 26 mailia nonstop saa polvillani kipua. Jopa enemmän kuin fyysinen kunto, olen hämmästynyt henkisestä sitkeydestä, jonka maratoonarien on kunnostettava saadakseen maaliin.

Tämän vuoden heinäkuussa USA kuitenkin isännöi kahta maailman kovimmasta ultramaratonista, monipäiväisistä jalkajohdoista, jotka tekevät puutarhalajikemaratonista hauskan juoksun. Pistettämällä osallistujia ääriolosuhteita ja etäisyyksiä vastaan, näiden kahden rodun tavoitteena on vastata yhteen kysymykseen: kuinka pitkälle jalkamme voivat viedä meidät?

Kilpailu helvetin läpi: Badwater Ultramarathon

Badwater Ultramarathon on 215 km: n (135 mailin) päässä noin viisi kertaa pidempi kuin tavallinen maraton. Lisää se tosiasia, että se tapahtuu Kuoleman laakson keskellä heinäkuussa, kun lämpötilat voivat ylittää 49 F (120 F), ja se ei ole vaikea ymmärtää, miksi Badwaterin järjestäjät kutsuvat sitä "maan kovimmaksi jalkarataksi".

Badwaterin olosuhteet ylittävät julman: ruuan ja veden lisäksi monet juoksijat tuovat ylimääräisiä paria kenkiä yhä suurempina kokoina, joten ne voivat käydä kauppaa jalkojensa turvotuksen yhteydessä. Kilpailijoilla on 48 tuntia aikaa maaliin; järjestäjät odottavat tämän vuoden 13. heinäkuuta alkavan kilpailun voittajan saavuttavan maalilinjan 22–26 tunnissa.

Hullu osa on se, että joillekin ihmisille kerran ei riitä. Vuonna 1989 kaksi kilpailijaa suoritti ensimmäisen”Badwater Double” -kilpailun suorittamalla maaliin ja takaisin. Heidän saavutuksiaan seurasi ensimmäinen Badwater Triple vuonna 1994 ja ensimmäinen Badwater Quad vuonna 2001.

Juoksu taivaaseen: Itsetranscendenssi 3100 mailin kilpailu

Self-Transcendence 3100 Mile Race -kilpailun maaliviivalla ei ole mitaleja tai palkintoja. Sen sijaan juoksijat saavat paljon syvällisemmän palkinnon: löytää ja nousta omien rajojensa yli.

Itsensä ylittämisen rodun perusti vuonna 1997 Bangladeshin guru Sri Chinmoy, joka pitki pitkän matkan polkua henkiseen evoluutioon. Maaliin, juoksijoiden on suoritettava 5 649 kierrosta radan ympäri, joka kattaa lohkon Queensissa. 3189 mailin (4 989 km) päässä se on pisin jalkarata maailmassa, ja sen valmistuminen voi kestää vähintään 50 päivää.

Kilpailun tämänvuotinen julkaisu alkoi 14. kesäkuuta. Keskiviikkona mennessä 9 12: sta juoksijasta oli saavuttanut puolivälin.